Page: 12
Topic creator
Topic name: Min dolgozunk jelenleg?
Miklós

457 Post
Min dolgozunk jelenleg?
1. Post - 2020.01.30. 18:57:47
Itt lehetőség szerint próbálom leírni, hogy épp min dolgozunk, hogy tudjátok követni.

A nagyszabásúbb fejlesztéseknek lehetőség szerint lesznek külön posztjai is. Az apróságokat pedig nem írom le ide, azokat úgyis látjátok a patch üzenetben.
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
2. Post - 2020.01.30. 19:13:38
Jelenleg az ajánlási rendszeren dolgozunk. Ezt már nagyon régóta meg akartuk csinálni, de állandóan fontosabbnak tartott dolgok kerültek előtérbe. Viszont tény, hogy ez nagy segítség lenne a játék népszerűsítésében, és most, hogy 2. világot akarunk indítani hamarosan, szükség is lenne rá.

Az ajánlási rendszer a Végzetúrban megtalálhatóhoz fog hasonlítani. Az Argum gombra kattinva a vásárlás mellett lesz egy Ajánlás fül is. Itt lesz egy leírás az ajánlási rendszerről, egy levélküldési lehetőség ajánlási linkkel a barátodnak, minta bannerek, amiket kirakhatsz az oldaladra, és egy statisztika oldal, ahol megnézheted, mennyi argumot kaptál az általad beajánlottaktól. Ha beajánlasz valakit, akkor ő bármikor argumot vásárol, a vett argum alapmennyiségének a 20%-kát jóváírjuk neked. Ajánlási link mellett ajánlási kódot is meg lehet adni ahhoz, hogy valakinek a beajánlottja legyél. További feltétel, hogy a játékra az ajánlási rendszer bevezetése után regisztrálj, és ne valamelyik reklám linkjén érkezz a játékra.


Ahogy említettem, szeretnénk egy 2. világot is elindítani. Ennek számos oka van, egyrészt, sok játékos van, aki a játékról csak később értesült, és így kisebb eséllyel tud versenyezni, szeretnénk mindenkinek lehetőséget adni, hogy 1. napon induljon egy világban. Másrészt, az 1. világon már elértük az 500 aktív játékost, az új regisztrálóknak már elég nehéz lenne az 1. világon érvényesülni. és persze biztos, hogy van, aki szeretne többet játszani a játékkal, és második karaktert indítani, esetleg más játékstílust, stratégiát kipróbálni. Ez a 2. világ egyelőre még csak magyar lesz, nem nemzetközi. Az új világ indításához az ajánlási rendszer beélesítésén kívül meg kell csinálnunk még pár dolgot, pl. esszenciális a különálló socket, hogy az új világ független legyen, és ne növelje az 1. világ terhelését / lagját. Ez egyébként nagyjából megvan már.


A 2. világ elindítása után nekilátunk egy nagyszabású fejlesztésnek, ez a Pusztulat. Egy szövetségek közti esemény, egy hatszögletű mezőkből álló térképen küzd egymás ellen egyszerre 4-4 szövetség. Nincs nevezési díj Mindenki a saját bázisáról indul, és területeket foglal el. Az üres területeken NPC robotok ellen harcolsz a sajátoddal, a más szövetség mezőjéről az ő robotját kell kiütni. Lesznek tereptárgyak (rakéta, több mező ugrás; ágyú, robot meggyengításe; bázis, plusz pontok; felszerelés -> loot). Egy kör várhatóan 1 hétig (6 napig tart), minden nap a csapatok pontokat kapnak az elfoglalt mezők szerint. A kisebb létszámú szövetségek hátrányát azzal egyensúlyozzuk, hogy ők többet léphetnek egy nap. A grafikák már majdnem kész vannak, hamarosan rakunk majd ki ízelítőt is. Ha jól haladunk, ez elkészül márc. első felére.


A szövetségi relikviák lesz a következő, amit be akarunk rakni. Ezek a gyűjtemények: relikviákhoz hasonló tárgyak lesznek, amelyeket nem a játékos, hanem a szövetség gyűjt. Térkapus kincs növelés, térkapus szörny gyengítés, építés gyorsítás, háborús tuningok, rezidencia argum tápolás, agrárium tuning stb. lesz minden, mi szem-szájnak ingere. A relikviákat a háborúban szerzett háborús trófeákért lehet majd megvenni a szövetségi boltban, és a múzeumban lesznek kiállítva, ezért aki eddig hanyagolta a háborút, annak hajrá!


Ezután megcsináljuk és elindítjuk a következő időszakos eseményt, a húsvétot. a vámpírvadászathoz hasonlóan lesz egy csomó küldetés, kaland és jutalom.


A változás jogát fenntartjuk (de reméljük nem lesz rá szükség).
Score: 5.00
Baalcain

399 Post
Baalcain title=
Re: Min dolgozunk jelenleg?
3. Post - 2020.01.30. 19:21:32
Új célküldik akkor leghamarabb nyáron-ősszel várhatóak?
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
4. Post - 2020.01.30. 19:47:32 (Válasz Baalcain #3 hozzászólására.)
Nem, azok jóval kisebb léptékű dolgok, remélem azokkal tudunk haladni ezek közben.
Score: 5.00
ndavid

79 Post
ndavid title=
Re: Min dolgozunk jelenleg?
5. Post - 2020.01.30. 20:04:42
Na ez egy jó kezdeményezés, remélhetőleg csökkenti egy kicsit a feszültséget!
Ettől függetlenül a válasz nélkül hagyott kérdések, felvetések elég zavarók, még egy "felírom, köszi" jellegű reagálás is jobb. Lehet, hogy nincs kapacitás minden kérdéssel mélyrehatóan foglalkozni, de néha nem tudom, hogy valamire elfelejtetek válaszolni, vagy nem akartok, esetleg nem tudtok.
Score: 5.00
Endyr

599 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
6. Post - 2020.01.30. 20:33:08
Argumforgacs?
Score: 5.00
Otoaak

82 Post
Otoaak title=
Re: Min dolgozunk jelenleg?
7. Post - 2020.01.30. 20:40:19
Balrogszarv?
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
8. Post - 2020.01.30. 20:48:20
A balrogszarv az már most is megvan, mire jó, csak még nem jutottatok el odáig. Az argumforgács, azaz argum laborról van már egy teljes fejlesztői dokumentációm, viszont a fentieket fontosabbnak ítéltem egyelőre.

ndavid: igazad van, de iszonyatosan sok egyéb apró ötlet van. Fogok csinálni ezekről is egy összefoglaló topikot is, minden elhangzott, lejegyzett ötlet benne lesz, téma szerint kategorizálva. És ha ott nem látsz vmit, akkor fel lehet dobni újra.
Score: 5.00
Endyr

599 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
9. Post - 2020.01.30. 21:17:47
Sajat kaland?
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
10. Post - 2020.01.30. 21:39:06 (Válasz Endyr #9 hozzászólására.)
Abszolút jogos, de félek azzal majd csak ezek után tudunk foglalkozni.
Score: 5.00
Endyr

599 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
11. Post - 2020.02.14. 13:44:36 (Válasz Miklós #8 hozzászólására.)
Quote: Miklós - 2020.01.30. 20:48:20

ndavid: igazad van, de iszonyatosan sok egyéb apró ötlet van. Fogok csinálni ezekről is egy összefoglaló topikot is, minden elhangzott, lejegyzett ötlet benne lesz, téma szerint kategorizálva. És ha ott nem látsz vmit, akkor fel lehet dobni újra.


Ezt azota is varjuk.
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
12. Post - 2020.02.26. 21:47:45
Frissítés:

Az ajánlási rendszer elkészült, a 2. világ is elindult. Közben sok apró fejlesztés is elkészült. A dolgok további sorrendje a következő:

Már csináljuk a Pusztulat c. eseményt. Ez azonban elég nagy fejlesztés, várhatóan 1 hónapos történet (de screenshotokat hamarosan rakok majd ki róla), és nem szeretnénk, ha közben nem történne semmi, ezért lesz előtte más is:

1. Háború reform. A háború topikban volt erről szó, de nemcsak arról fog szólni, hogy kipróbáljuk, hogyan működne a rendszer 10 fős csapatokkal. Emellett teljesen meg fogjuk szüntetni a nevezési díjat, és aki egyszer benevezett, automatikusan nevez a következő háborúkra is, amíg az aktív résztvevő csapattagok száma 3 alá nem csökken. Viszont a díjakban (csapat és egyéni szinten is) megszűnik a "minimum" dij, a díjazás a győzelmek számától fog függeni, tehát ha egy csapat nem győz egyszer sem egy háborúban, nem kapnak díjat. Viszont a vesztes nyereménye nem is fog feleződni, ha ugyanannyi nyert csatájuk van, mint az ellenfélnek, ugyanannyi kutatás- és adománypontot is kapnak, egyedül a háborús trófeából fog csak 1 járni.

2, Holoszimulátor. A Karneválnál azt mondtuk, Húsvétkor lesz csak legközelebb esemény, de erre nagyon sokat kéne várni. Ezért jön márciusban (terveink szerint márc. 9. hétfőn) a Holoszimulátor. A Karneválhoz hasonlóan, ez is korlátozott ideig tart (várhatóan 2 hétig), és tókeneket lehet szerezni, amelyeket különböző jutalmakra válthatsz be. Ez az esemény azonban más jellegű lesz, mint a karnevál. Benevezéskor csinálhatsz egy új csapatot, amelyben nem vehet részt a 3 legerősebb alkalmazottad. Kapsz egy rakás kalandpontot, és előről végigcsinálhatod a kalandokat ezzel a 2. csapattal. Itt lesz egy toplista is, extra jutalmakkal azoknak, akik a legtovább eljutnak. Terveink szerint ebben az eseményben nagyon sok argumot lehet szerezni, ami bőven fedezi az esetleges új alkalmazott slotok vásárlását.

Ahogy korábban is írtuk, a szövetségi relikviák lesz a következő, amikor a Pusztulat elkészül.
Score: 5.00
Razak

9 Post
Razak title=
Re: Min dolgozunk jelenleg?
13. Post - 2020.02.29. 21:31:35
Holoszimulátor:
A kapott kalandpontokat kizárólag Holoszimulátorra lehet használni, vagy ha akarom, akkor a három legerősebb emberemmel kalandozok tovább az ismételhető kalandokban?
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
14. Post - 2020.03.01. 17:09:01 (Válasz Razak #13 hozzászólására.)
Csinálok külön holoszimulátor topikot, ott leirok minden részletesen.
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
15. Post - 2020.03.23. 18:06:58
Frissítés:

A Holoszimulátor esemény közben lefutott, a Háború reform pedig a ma esti háború után elvileg bekerül. A patch üzenetben is le lesz írva, de a háború patchel a következők várhatóak (ha valamiben tévedek, Baraty pontosítja majd):
- Ha egy szövetségnek 10-nél több aktív tagja van, akkor a háborúba több csapattal nevezhet. Egy csapatnak maximum 10 tagja lehet, a csapatok beállításánál megadhatod, melyik a preferált csapatod (ha 11-nél kevesebben vagytok, akkor is lehet csapatot választani, de akkor a gép úgyis egybe fog rakni benneteket).
- Egy szövetség két saját csapata nem harcolhat egymással.
- Amelyik harcoló félben kevesebb tag van, kap annyi segítőt más nevezők csapataiból, hogy ugyanannyian legyenek, mint az ellenfél. Ezek a segítők nem támadnak. (Később lehet, hogy ezt még bővítjük azzal, hogy akik kevesebben vannak, esetleg extra támadást kapnak, visszajelzéseitek alapján).
- A háborúkban egységesen 9 óráig lehetett gyógyítani. Ez azonban jelentős lagot okozott. Ezért az új rendszerben ez az időpont minden háborúnál eltérő lesz, 8 és 9 óra között.
- Ha egy szövetségnek több csapata van, akkor a háborús trófeákat a következőképpen kapják: ha a háborúik legalább 50%-kát megnyerik, 2 trófea, ha kevesebbet, 1 trófea.
- A háborúra összesen 1x kell csak egy szövetségnek benevezni. Attól kezdve, hogy benevezett, nem kell többször újra, mindig automatikusan nevez, költség nélkül! Ha 3-nál kevesebb aktív tagja van, akkor nem fognak háborúzni azon a napon, de a nevezésük ekkor se törlődik. Aki már valaha háborúzott, annak nem kell újra neveznie, be lesz nevezve.
- A csapatok bármikor módosíthatóak lesznek, amikor nincs éppen háború.
- A rendszer egyelőre kisérleti jellegű! Ha valami nem sikerül elsőre, előre is elnézést kérünk, kompenzálni ezért még nem fogunk tudni, reméljük, hogy legrosszabb esetben is néhány nap után egyenesbe jön minden.

A háborús reformmal kapcsolatban légyszi ne ebbe a topikba kommentáljatok, hanem a szövetségi háborúsba.


Jelenleg a Pusztulat nevű szövetségek közötti, területfoglalós eseményen dolgozunk. Már javarészt készen vagyunk, várhatóan jövő héten elkezdjük a belső tesztelést.

A Pusztulat után csináljuk a szövetségi relikviákat. Ez valószínűleg gyorsan meglesz, 1-1.5 hét maximum.

Már készül a húsvéti eseménysorozat terve. Egy új, egyedi kalandsor, új jutalmak, és néhány egzotikus meglepetés vár majd rátok!

Elkészült egy nagy rakás új cél tervezete, ezek programozását várhatóan még a húsvéti eseménysor indulása előtt elkezdjük.

És ez már a távolabbi jövő (1+ hónap), de ha a fentiekkel megvagyunk, végre lesz szusszanásnyi időnk, és neki tudunk állni a sok apróságnak, ami javaslatként elhangzott itt a fórumon (lista jön majd előtte).

És utána majd jöhet az argumlabor és a saját kalandok...
Score: 5.00
Pyramid

1 Post
Pyramid title=
Re: Min dolgozunk jelenleg?
16. Post - 2020.03.23. 19:14:48
Várható új ajándék 35. szint felett ?
Score: 5.00
Endyr

599 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
17. Post - 2020.05.11. 14:32:06
Par szo arrol, hogy hol tartanak most a fejlesztesek, kb mikorra mi varhato?
6 het telt el az elozo hozzaszolasod ota es meg a legelso sorhoz (Pusztulat) sem ertunk el, pedig akkor a tavoli jovore mondtad, hogy 1+ honap.
Score: 5.00
Miklós

457 Post
Re: Min dolgozunk jelenleg?
18. Post - 2020.05.13. 16:19:34
Ezt írtam chaten is, a Pusztulat fejlesztése nagyon nagy falat lett, elhúzódott a dolog, ez alapvetően Baratyon áll. Én max annyit tudok, hogy sürgetem De azért, hogy legyen valami újdonság, előrevettük a szövetségi relikviákat, ezek alapvetően gyorsan megvannak, úgyhogy ezek várhatóan pár napon belül bekerültek.

Illetve csináltam nektek két új (nagyon nehéz) bánya fokozás pályát is, valószínűleg a követkető patchel lesznek beélesítve. Szóval senki ne lepődjön meg

Elkészült közben a következő esemény tervezete. Ebben egyre erősödő csapatokat kell legyőzni, a csapattagokat a gép generálja, lehetnek szörnyek és/vagy játékos karakterek is, de egy adott nap mindenki ugyanazt a sort kapja. A pontszámod attól függ, meddig jutsz el. Az esemény 2 hétig for tartani, az összesítésnél a 10 legjobb napi eredményed fog számítani (tehát pár napot kihagyhatsz vagy ha gyengén megy akkor az sem probléma). Ennek a fejlesztésével a Pusztulat után fogunk foglalkozni, a kettő között / alatt pedig elkezdjük az új céokat is.

Új ajándék lehet, hogy lesz, 50. vagy kicsit magasabb szinten, de ezzel sajnos még nem volt időnk foglalkozni.
Score: 5.00
Qpica Kedvese

23 Post
Qpica Kedvese title=
Re: Min dolgozunk jelenleg?
19. Post - 2020.05.13. 21:24:44
Miklós, nem terveztek V5-re Holoszimulátor eventet? Nagyon jó lenne ott is erősíteni a második, harmadik csapatokat és ugye ott még nem is volt.
Score: 5.00
Wart

3 Post
Wart title=
Re: Min dolgozunk jelenleg?
20. Post - 2020.05.13. 23:38:42 (Válasz Qpica Kedvese #19 hozzászólására.)
120 naposnak kell lennie a V5-nek hozzá, még 28 nap
Score: 5.00
Page: 12