Oldal: 1
Szerző
Topic neve: Felzárkózási lehetőségek
Miklós

364 hozzászólás
Felzárkózási lehetőségek
1. hozzászólás - 2020.04.15. 17:21:26
Szeretnénk, hogyha a játékban később indulóknak, ill. lemaradóknak / kihagyóknak is lenne lehetősége a felzárkózásra.

Ezzel kapcsolatban most került be a játékba az alkalmazottak felzárkóztatását segítő rendszer. Ez úgy működik, hogyha a legerősebb alkalmazottad min. 10 szinttel le van maradva a játékban levő legerősebb alkalmazotthoz képest, akkor a 3 legerősebb alkalmazottad a kalandokban plusz TP-t kap. A bónusz TP attól függ, az adott alkalmazott mennyivel van lemaradva: a bónusz lemaradás x 1.5%, de legfeljebb 50%. Tehát 34 v több szinttel lemaradt kalandozók 50%-kal több TP-t kapnak kalandokból, a különbség csökkenésével ez a bónusz is csökken, a 10 szinttel lemaradtak +15% TP-t kapnak.

Nyilván felmerül a kérdés, miért csak a 3 legerősebb alkalmazottnak jár a bónusz? Ezt a rendszert a felzárkózásra találtuk ki, nem arra, hogy az amúgy is maxos alkalmazottakkal bíró játékosok a sokadig alkalmazottat gyorsabban tudják fehúzni. Ugyanezen okból nem a szökőkútra, hanem a kalandokra raktuk a kedvezményt. A TP könyvekre pedig azért nem lehet ezt ráhúzni, mert akkor lehetne trükközni a könyvek spejzolásával.

Az elsődleges, felzárkóztatás segítő rendszerünk a karakterek szintlépésére alapszik. A játékban nagyon sok minden a karakter szintjéhez van kötve: pl. a szakértelmek maximuma, és a birtok épületek maximuma. Az utóbbiak pedig számos további dolgot cappelnek. Amennyiben valaki legalább 2 szinttel le van maradva a top játékoshoz képest (42. szinttől ez már 3 szint, 84-től 4 stb), akkor
1.) napi ajánlatban néha megjelenik neki energiaital, ha nincs neki
2.) eseményekben vehet energiaitalt, ha nincs neki
3.) az elfajzottas napi küldetés helyett kaphat néha másik feladatot, amiért dupla TP jár.

Ezzel a rendszerrel tehát ha nem is lehet teljesen utolérni az elsőt, a lemaradást jelentősen be lehet hozni. A rendszernek 2 hiányossága van:
- Az alkalmazottak fejlődésén ez nem segít - ezért raktuk be az első részben leírt alkalmazott felzárkóztatást. Van emellett még olyan játékelem, ami nem a karakterszinthez kötött, ezért a felzárkózást ez nem segíti. Ilyen a robotharc, vagy pl. a vakond fokozás szint. A robotokra lehet, hogy a jövőben lesz hasonló felzárkózási lehetőség, a vakondra nem tervezünk ilyet.
- Volt aki említette, hogy a gyors szintlépésnek hátránya is van, pl. a kalandokban a próbák nehézsége a karakter szintjétől függ. Ez igaz, viszont magasabb szinten minden egyes tevékenységért a játékos több szakértelempontot is kap. Tehát amennyivel nehezebbek a szakértelempróbák a kalandokban, annyival több szakértelempontot is kap. Ezt persze lehet, hogy ki kéne egészíteni még egy, a fentiekhez hasonló felzárkóztató rendszerrel, pl. megvizsgálva, hogyha egy karakterben a szintjéhez képest jelentősen kevesebb szakértelempont van, mint amit mindenféle prémium funkció és vásárlás nélkül is szerezhet, akkor szakértelemben is felzárkóztatni. Szerintem erre is sor fog kerülni előbb-utóbb.
Pontszám: 5.00
Endyr

546 hozzászólás
Re: Felzárkózási lehetőségek
2. hozzászólás - 2020.04.15. 18:31:00
Bar engem totalisan nem erint a dolog, de jo otletnek tartom. Kicsit csokkenti az ollot a taposak es a nem taposak kozott, ez mindig jo.

Szakertelem szempontbol is mindenkepp kell valami, mert ha megno a szinted akkor nagyon megugranak a probak. Meg 1 ital hatasa nem veszes, de ha a kisebb kari megiszik 5-6 italt (plul eventbol) akkor hirtelen minden HOja el fog fogyni par nap alatt annyira megnovekednek a probak, hogy ennyi ido alatt nem tudja a szakipontokat potolni.
Lehet jobb otlet lenne ha az energiaital a kuldik mellett adna karakterszinttol fuggo szakertelempontot es hospontot is, azzal konnyebben menne nekik az atallas.
Pontszám: 5.00
VCs

10 hozzászólás
VCs title=
Re: Felzárkózási lehetőségek
3. hozzászólás - 2020.04.15. 23:38:52 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Az alkalmazott fejlesztéses rész érdekesnek és hasznosnak tűnik.

Az energiaitalos dologra Endyr ötlete, amit már többször is említettünk energiaitalhoz kiegészítés jobb megoldás és objektívebb mint a szakipontok számolgatása.

Szerintem totál egyértelmű, hha vki tp-t kap italból és semmiféle egyéb erőforrás többletet "aznap", akkor úgy éri el a köv szintet, h kevesebb erőforrás jutott neki. A magasabb szinten kapott több szakipontot pedig ugyanúgy megkapja majd az is aki napokkal többet termelt egyéb erőforrást.- talán legjobb az lenne h az itallal szerzett újabb küldisor nem csak tp-t és crditet adna, hanem minden egyes küldetés szakipontot és hot is. Igy elég jól követhető lenne, h amennyi küldivel többet csinált annyival több +ot kapna.
Pontszám: 5.00
sasa

19 hozzászólás
sasa title=
Re: Felzárkózási lehetőségek
4. hozzászólás - 2020.04.16. 18:29:08
A balrogszarv felzárkóztatás mikor fog megvalósulni?
Mert nekem pl 8 darab van míg akinek a legtöbb annak már 60+
Persze tudjuk hogy figyelitek és szerintetek ez nem gáz mert hosszútávon kiegyenlítődik de mivel a fegyverek tápolásával tovább fogjátok nyitni az ollót aminek igazából az egyik szára a túl nagyra nyitástól már elpattant, nem hiszem hogy majd 2035 ig fog várni valaki,hogy kiegyenlítődjön ez a random ami véletlenül minidig egyes játékosok részére eléggé részrehajló!
Pontszám: 5.00
Oldal: 1