Oldal: 1
Szerző
Topic neve: Májusi befizetési akció
Miklós

364 hozzászólás
Májusi befizetési akció
1. hozzászólás - 2020.05.20. 13:25:25
Kedves Játékosok! Sokan kérdeztétek, hogy mikor lesz a következő befizetési akció, ezért közkívánatra úgy döntöttünk, hogy csinálunk egyet. Szintén sok azzal kapcsolatos kérés érkezett hozzánk, hogy jó lenne segítséget adni az alacsonyabb szintű alkalmazottak felzárkóztatásához a szökőkútban. Ezért most erre csinálunk egy relikviát 'relaxációs aroma' néven, amely 50%-kal megnövelő a szökőkútban levő azon alkalmazottak által kapott TP-t, akik legalább 10 szinttel le vannak maradva a legerősebb alkalmazottadhoz képest. Fejlesztési költsége szintenként 5 sikerpont, összesen 2 szintje van (szintenként 25% bónuszt ad). Akik az e havi akcióban támogatnak minket, ezt a relikvát fogják megkapni (nagyobb összeg esetén a fejlesztéséhez szükséges sikerponttal együtt). Olyan tárgyat próbáltunk kitalálni, ami vonzó, de azért nem nélkülözhetetlen. Megszerzésére persze a későbbiekben is lesz lehetőség.

Emellett szeretnénk valamilyen formában jutalmazni azokat, akik legalább egyszer támogatják a játékot. Erre szolgál a 'támogatói medál', ami minden nap belépéskor +1 hőspontot ad, egészen az örökkévalóságig. Aki legalább 2100 Ft-ért vesz most argumot, az megkapja ezt a medált is. Aki most nem vásárol, az ezt a medált a későbbi akciók során is megszerezheti.

A befizetési akció, holnap, máj. 21-tól lesz elérhető, egészen máj. 29-ig, és 1 játékos csak egyszer veheti igénybe. Az ajándékok a választható erőforrás helyett vannak, nem mellette.

Előre is köszönjük mindenkinek, aki támogatja a játékot!

1. csomag (500 Ft) 20 argum.
1 sikerpont, 1 gyorsító

2. csomag (2100 Ft) 100 argum.
1 sikerpont, 20 kiégett argum, támogatói medál

3. csomag (5300 Ft) 350 argum
Relaxációs aroma, 1 sikerpont, 70 kiégett argum, támogatói medál

4. csomag (10600 Ft) 750 argum
Relaxációs aroma, 4 sikerpont, 150 kiégett argum, 1 energiaital, támogatói medál

5. csomag (20900 Ft) 1600 argum
Relaxációs aroma, 9 sikerpont, 300 kiégett argum, 1 energiaital, támogatói medál

(A relaxációs aroma saját maga is ad 1 sikerpontot, mint minden relikvia)
Pontszám: 5.00
Ana

59 hozzászólás
Ana title=
Re: Májusi befizetési akció
2. hozzászólás - 2020.05.20. 18:29:10
Energiaital hozzáadódik, ha van már a karakternél egy?
Pontszám: 5.00
Miklós

364 hozzászólás
Re: Májusi befizetési akció
3. hozzászólás - 2020.05.20. 23:14:05 (Válasz Ana #2 hozzászólására.)
Igen, összeadódik.
Pontszám: 5.00
Tifareth

14 hozzászólás
Tifareth title=
Re: Májusi befizetési akció
4. hozzászólás - 2020.05.21. 01:22:57
Aham, tehát a fórumon hetek óta zajló brainstorming az alkalmazottak felzárkóztatásáról egy fizetős featurré avanzsált.
Megvallom, álmomban nem jutott eszembe amikor még Miklós is egyet értett azzal hogy javítani kell a szökőkút és a TP könyvek hatékonyságán, hogy ez lesz belőle.
Ha valami koncepcionális hiba van a játékban, azt miért fizetős bónusz dologgal kell "javítani"? Ha imbalanced játékelem van jelen, az patchet igényel, nem pedig monetizációt.
Pontszám: 5.00
Birka

9 hozzászólás
Re: Májusi befizetési akció
5. hozzászólás - 2020.05.21. 02:05:47 (Válasz Tifareth #4 hozzászólására.)
Ezt most komoly, hogy ezért reklamálsz?
500 azaz 500 Ft-ért már megkapod a tárgyat...
Pontszám: 5.00
Tifareth

14 hozzászólás
Tifareth title=
Re: Májusi befizetési akció
6. hozzászólás - 2020.05.21. 02:35:50 (Válasz Birka #5 hozzászólására.)
Idézet: Birka . 2020.05.21. 02:05:47
Ezt most komoly, hogy ezért reklamálsz?
500 azaz 500 Ft-ért már megkapod a tárgyat...


Teljesen komoly, mert nem erről volt szó. Egyszerűen nem hiszem el, hogy van valami amiről a játék készítői is azon a véleményen voltak hogy rossz, hetekig ötletelünk hogy mit lenne érdemes bevezetni, ha már a holoevent csak 3/4 évente lesz mint felzárkózási lehetőség, és ahelyett hogy javítanák a gyengén muzsikáló szökőkutat úgy, ahogy még a TOP játékosok is jónak látták volna, betesznek egy reliket. Ami egyébként 500 Ft-ért nem érhető el, csak egyhavi előfizetésért, de nem az ára a lényeges hanem az hogy szimplán NEM ERRŐL volt szó.
Pontszám: 5.00
Miklós

364 hozzászólás
Re: Májusi befizetési akció
7. hozzászólás - 2020.05.21. 09:02:30 (Válasz Tifareth #6 hozzászólására.)
Ez egy hasznos extra, aminek sokan örülnek, de nem valami alapvető hiányosság, ami nélkül nem lehet boldogulni. És igazándiból a tárgy ingyenes, ajándékba kapod, ha amúgy is veszel argumot. Nyilván azért örülünk, hogyha hébe-hóba valaki azért támogat minket, különben a játékot nem tudjuk fenntartani, ezért igyekszünk olyan ajándékot adni, ami hasznos, de nem nélkülözhetetlen. Ha úgy érzed, ez a tárgy jól jön neked kis, és megengedheted magadnak, kérlek támogasd a játékot! Nagyon sokat dolgozunk vele, ha időnként rá tudsz szánni valamennyit, azt megköszönjük, és ilyen apróságokkal háláljuk meg
Pontszám: 5.00
Tifareth

14 hozzászólás
Tifareth title=
Re: Májusi befizetési akció
8. hozzászólás - 2020.05.24. 11:58:01 (Válasz Miklós #7 hozzászólására.)
Úgy látom, senkit nem érdekel a kérdésem lényege...
Megismétlem, hátha... Nem az érdekel hogy miért lett fizetős a relik, hanem az érdekel hogy ahhoz képest, hogy hetekig agyaltunk KÖZÖSEN ITT A FÓRUMON VELED EGYÜTT MIKLÓS, hogy mi lenne jó az alkalmazottak felzárkóztatására, és egyet értettünk abban, hogy a szökőkút nem ér semmit a felzárkóztatásban és a TP könyvek is működhetnének jobban, és hogy csak egy plusz szorzó kellene a kisebb szintű alkalmazottaknak ezek használatára, ehhez képest bekerült egy tárgy, amit megvehetsz ha futja rá, vagy kifarmolhatsz majd egyszer később valamikor a játékban, talán egy event során, nem tudni.
Tehát a kérdésem arra kíván rámutatni, hogy igazából nem lett megoldva az alkalmazott felzárkóztatás.

Hidd el támogatnám én a fejlesztéseket ha nem kellene előbb a számláimat befizetni, bár ez egyéni szoc probléma, tudom.
Igazából a fejlesztések költsége, a játék működtetése ugyanilyen egyéni szoc probléma egy cégnek, lehet pályázni, lehet kb ingyen promózni streamerekkel, youtuberekkel, elég sok ilyen opció van, sőt még én is streameltem pár órát azt ahogy AC-vel játszom. Vagy ki lehet találni olyan dolgokat amik csak egyedibbé teszik a játékosok kinézetét, tehát nem húsbavágó kérdés hogy valakinek megvan vagy nincs meg egy új póló, napszemüveg, szoknyafajta, akármi... Rengeteg játékban élnek ezzel a mikrotranzakciós eszközzel, mert az emberek SZERETIK ha nem egymás klónjainak néznek ki, más hajszínnel.

De visszatérve a lényegre: minek a fórum, minek álltok szóba a játékosokkal, ha aztán telibe van kakálva egy gyakorlatilag közösen megtárgyalt és jónak tartott fejlesztés az alkalmazottak felzárkóztatására?
Pontszám: 5.00
Miklós

364 hozzászólás
Re: Májusi befizetési akció
9. hozzászólás - 2020.05.24. 15:17:31 (Válasz Tifareth #8 hozzászólására.)
A fórum alapvetően arra szolgál, hogy megvitassuk a játékosokkal, mire van szükség a játékban, milyen új fejlesztések, és változások hasznosak. Viszont ha kizárólag a ti döntésetek lenne, mi legyen ingyenesen elérhető, akkor minden az lenne. Bocs, de ezt nekünk kell mérlegelni, mi az, ami elengedhetetlenül szükséges a játékhoz (ezek lesznek az ingyenes funkciók) és mik azok, amikkel ha már dolgoznunk kell, akkor segíthetnek abban, hogy legyen valami bevételünk is.

A mi játékunkban nincs "gatcha" ami a fizetős játékok számára az elsődleges bevételt jelenti. (gatcha = lootbox, amit pénzért veszel, és teljesen random, hogy van-e benne vmi számodra hasznos, vagy nincs; a ritkább tárgyakra iszonyatos pénzeket kell elkölteni, így ha 100 vagy 1000 emberből egy elkezd fizetni, az fenntartja a játékot). A mi modellünk mindig is az volt, hogy a játékosok többsége hajlandó egy kisebb összeget fizetni, cserébe mindig tudod, mit vásárolsz. A számlákat nekünk is fizetni kell valamiből, nemcsak neked A reklám sincs ingyen, sőt! Azt te sem gondolod komolyan, ha a játékban néhány optikai tuning lenne csak argumért, abból a játékot fent lehetne tartani. Próbálkoztunk azzal is, hátha lehet bevételt generálni reklámból, de sajnos nem, havi 2-3000 Ft bevétel (a fejlesztés költsége megtérül talán 5 év alatt).

Én ezt egyébként mindig alapvetően furának tartottam, hogy ez emberek simán kiperkálnak egy szerelőnek egy fél-1 órás munkáért 20-30e Ft-ot, másfél órás moziért, színházért 5-10e Ft-ot, egy vacsoráért 10e Ft-ot, a számítógépért, amin a játékot futtatod, 2-300e Ft-ot, és még a végtelenségig sorolhatnám... De egy játékért, amivel napi szinten akár több órát játszol, hónapokon keresztül - semmit. És itt nemcsak arról van szó, hogy egyszer (saját szórakozásunkra?) több év munkával megcsináltunk egy játékot, ami aztán vagy hoz vmi pénzt, vagy nem. Utána is folyamatos munkát, fejlesztést igényel. Nem beszélve a supportról - kedvencem amikor valaki, aki soha nem fizetett a játékért, megreklamál egy pár argumos mellékattintást, és szombat este 10-kor azon dolgozom, hogy megkíméljem 5 Ft-nyi veszteségtől.

Szóval én továbbra is azt javaslom, ha tudod, támogasd a játékot, és akkor megszűnik a fenti "problémád". Ha meg nem, fogadd el, hogy nem érhető el minden azonnal számodra is.
Pontszám: 5.00
Endyr

546 hozzászólás
Re: Májusi befizetési akció
10. hozzászólás - 2020.05.24. 17:19:40 (Válasz Miklós #9 hozzászólására.)
Teljesen egyet kell ertsek, az alkalmazott felzarkoztatas abszolut nem tartozik a kotelezo elemek koze, bar ez a relikvia sem oldja meg tulzottan a dolgot de legalabb jo iranyba tereli. A fo problema, hogy a szokokut nagyon keves alap TP-t ad, ha tobbet adna jo lenne a +50%

Ha meg kesobb ingyen is meg lehet szerezni, akkor meg plane csak annyit jelent a mostani befizetes akcio, hogy hamarabb jutunk hozza egy apro taphoz, ami igenis elfogadhato.
Pontszám: 5.00
Otoaak

69 hozzászólás
Otoaak title=
Re: Májusi befizetési akció
11. hozzászólás - 2020.05.24. 23:45:40
Szövegértés látom egyikőtöknek se sikerült (Miklós, Endyr) én alapvetően amúgy ezt tartom az egyik legnagyobb problémának. Azért nincsenek megoldások mert úgy értelmezitek ahogy nektek kényelmes és nem arra figyeltek a másik mit mond pedig hát az lenne a lényeg.
Pontszám: 5.00
Curtis

1 hozzászólás
Curtis title=
Re: Májusi befizetési akció
12. hozzászólás - 2020.05.25. 00:26:48
Érdekel valakit V5ről egy karakter? Curtis Stone. Elég jól áll, nem sok dolgot hagytam ki vele szóval akit érdekelne írjon.
Pontszám: 5.00
Tifareth

14 hozzászólás
Tifareth title=
Re: Májusi befizetési akció
13. hozzászólás - 2020.05.25. 02:03:51 (Válasz Miklós #9 hozzászólására.)
Idézet: Miklós . 2020.05.24. 15:17:31
A fórum alapvetően arra szolgál, hogy megvitassuk a játékosokkal, mire van szükség a játékban, milyen új fejlesztések, és változások hasznosak.

Az nem fejlesztés, hanem hibajavítás lett volna, ha a funkciójára alkalmatlan szökőkutat a megtárgyaltak szerint módosítjátok. Jelenleg csak egy dísz a térkép közepén. Ugyanakkor valóban, egy csapásra megoldódott volna vele egy olyan probléma ami miatt már negyed évnyi játék után is ki kellett találni egy holoeventet mert sírtak az emberek az alkalmazottak fejlesztésének lehetetlensége miatt, és egy új reliket is. A holoevent után még mindig becserélhetetlenek maradtak a legtöbb játékosnál a kisebb szintű alkalmazottak a fő csapatba, tehát nem oldott meg semmit, és vajon visszahozza-e a relik által befolyt összeg az eventes fejlesztési órákba ölt munkabéreket? Ha nem, legalább volt egy event, végül is.

Idézet: Miklós . 2020.05.24. 15:17:31
A mi játékunkban nincs "gatcha" ami a fizetős játékok számára az elsődleges bevételt jelenti. (gatcha = lootbox, amit pénzért veszel, és teljesen random, hogy van-e benne vmi számodra hasznos, vagy nincs

A lootbox mechanikából kifelejtetted, hogy a duplikációk játékbeli pénzt érnek, nem sokat ugyan, de sok lootbox nyitás után szépen felgyűlnek, kiegészítik az amúgy megszerzett játékbeli vagyonod, és lehet venni rajta végül olyan itemet amit szeretnél. Azaz a "számodra semmit nem érő meglepetés" nem igazán értelmezhető... Ettől függetlenül lehet hogy van olyan játék ahol a kukába kerül a másodjára-harmadjára kipörgetett tárgy, és pénzkidobás az egész, nem tudom. Ahogy azt sem, hogy tud életben maradni ez a koncepció, feltéve hogy létezik, nem csak a te fejedben fordítódott le a lootbox vásárlás valami teljesen másra, mint ami valójában.

Idézet: Miklós . 2020.05.24. 15:17:31
Én ezt egyébként mindig alapvetően furának tartottam, hogy ez emberek simán kiperkálnak egy szerelőnek egy fél-1 órás munkáért 20-30e Ft-ot, másfél órás moziért, színházért 5-10e Ft-ot, egy vacsoráért 10e Ft-ot, a számítógépért, amin a játékot futtatod, 2-300e Ft-ot, és még a végtelenségig sorolhatnám...

Sorolhatnád, de nem feltétlenül lenne igazad. Olyan dolgokat soroltál fel amik pl. muszáj dolgok, mint egy szerelő - és elfelejted hogy van akinek arra sincs pénze, hogy megjavíttasson valamit. Én pl. nem rendelkezem mosógéppel, mert nincs egyben annyi "felesleges" pénzem amiből megvehetem, ezért önkiszolgáló mosodába járok, amivel nyilván azt a pénzt égetem el amit elvben félretehetnék egy mosógépre, csakhogy addig is tiszta ruhában kellene járni valahogyan. Biztos nem hiszed el, de vannak akik hónapról hónapra élnek, nem jutva egyről a kettőre. Nos, ők nem perkálnak egy vacsoráért tizenezreket, mert otthon vacsoráznak általában hideget. Nincsen nekik több százezres számítógépük sem, csak másoktól levetett tíz-tizenöt éves masina, ami két böngészőablak megnyitásától is már kerreg. Moziba nem járnak, meg úgy általában szórakozni sem. Az egyetlen szórakozás hogy van internet, mert vagy kell a munkához, vagy mert ez az egyetlen "luxus" amire megéri költeni, mert azon lehet nézni dolgokat, játszani dolgokkal, és tartani a kapcsolatot az emberekkel, meg befizetni a számlákat a netbankon. Ezzel nem sajnáltatni akarom magam, csak rossz embert pécéztél ki a példabeszédedhez.

Nyilván egy ingyenes-de-mégis-fizetős játékhoz nem én vagyok a célcsoport, de soha nem ezt reklamáltam szerintem, hogy miért kell fizetni benne dolgokért.
Szerintem mások sem ezt reklamálják amikor valamin fennakadnak.
Pontszám: 5.00
Miklós

364 hozzászólás
Re: Májusi befizetési akció
14. hozzászólás - 2020.05.25. 18:15:15 (Válasz Tifareth #13 hozzászólására.)
Azzal semmi gond nincs, ha valakinek nincs pénze a játékra,s és ingyen játszik. Ez természetes, nem mindenki engedheti meg magának. Ilyen szempontból szerencse, hogy vannak ingyenes játékok, ahol mások fizetnek helyetted is.

Én csak azt nem szoktam érteni (és ezt ne vedd magadra!) a free játékosok kérnek folyamatos segítséget a supporton, vitáznak azon, hogy miért nem készül el elég gyorsan valaki, miért nem ezt csináljuk, hanem amazt, és miért vannak a játékban olyan lehetőségek is, amire pénzt lehet költeni. A free játékosoknak ugyanúgy segítünk mindenben, az ötleteik, javaslataik ugyanolyan fontosak, mint a fizetősöké. Mégis, van bennünk egy elégedetlenség, hogy miért nem jár nekik minden. Ez egy folyamatos negatív visszacsatolást eredményez, ami nekünk is rosszul esik.
Pontszám: 5.00
Oldal: 1