: Panaszok, vélemények
sasa

22
sasa title=
Re: Panaszok, vélemények
161. - 2020.05.29. 19:25:08
A robotból kiindulva egyértelműen az 50. szintre vártam az alkalmazottaknál.Jóideje nem cseréltem cuccokat mert úgy voltam vele hogy ha annyira brutál cuccok jönnek be 50. szintre mint a robotnál egyszerűen anélkül semmit sem érnek az emberek úgy is azt kell megvenni.Viszont hogy egy ennyire random dologhoz kötötték a megvételét mint a balrogszarv amiből van 14 a játék eleje óta(+2 őt elvittek a kalandok)és a 3 ember felszereléséhez 30 kéne hát ez nagyon fasza ötlet lett.Legalább nem kell tovább gondolkodni hogy játszon-e tovább az ember sőt fizetni sem kell,mert akkor sem veheti meg az ember ezeket a felszereléseket.Gratulákok ez ismét egy remek húzás,egy igazán átgondolt döntés volt.Mondjuk mit is várna az ember egy játéktól amit alapból a MIklósrandomra fejlesztenek.Ha szerencséd van te lősz először,ha szerencséd van arra akire kéne és ha szerencséd van még találsz is olyan cuccot amiből vehetsz magadnak felszerelés ami nélkül hulla vagy.Hajrá Miklósrandom!Tudom tudom hosszútávon majd kiegyenlítődne a random és találna az ember elég szarvat..csak hát nincs időm erre éveket várni. bye-bye
: 5.00
Miklós

447
Re: Panaszok, vélemények
162. - 2020.05.29. 23:47:04
Tökéletes egyensúlyt nem tudunk csinálni, maximum törekszünk rá. Rengeteg tágy van, és rengeteg kombináció létezik, előfordulhatnak hibák a rendszerben. Le fogom ellenőrizni, és ha szükséges, erősítek egyes tárgyakon, hogy az egyensúly megfelelő legyen.

Balrogszarvak: megnéztem, Fitzlovag 13 bányánál tart, 13 szarvval. Ana 18 bányánál 21 szarvval. 49-50. szint táján a játékosok 20-29 bányánál tartanak (20 a casual, 29 a top) tehát mondhatjuk, az átlag 25 bánya körül van. Fitzlovag ennek a felét csinálta meg, Ana a kétharmadát. Lehet a játékot hibáztatni, de az örök paradoxon itt is fennáll, a játékosok néha azt szeretnék, ha mindent automatikusan, erőfeszítés nélkül el lehetne érni, néha pedig azt, ha lenne kihívás a játékban, bizonyos dolgokat csak az érhetne el, az szerezhetne meg, aki megdolgozik érte. Mind2 szélsőségnek nem lehet megfelelni, ezért marad az arany középút.
Annak idején ezt kiszámoltam, hogy aki normális ütemben termel ki, és átlagos szerencséje van, annak bőségesen meglesznek a balrogszarvak. Egy bányából ha optimálisan termelsz ki, átlagosan 2.3 balrogszarv jön. Az első 2 bányában nem jön Balrog, és a 3-4. bányánál is még könnyen előfordulhat, hogy a Balrogot nem tudod megölni, és/vagy esetleg nem bányászol optimálisan. Tekintve, hogy a kalandban 3 balrogszarvat le kell adni, Fiztlovagnak és Anának a várható értékhez képest kb. 4-gyel kevesebb balrogszarva lehet.

Ha jelentősen kevesebb bányát termelsz ki, és nagyon peches vagy, a lemaradást még akkor is behozhatod – de ahogy írtam korábban is, ebben az esetben meg kell indulni nyílegyenesen lefelé, és csak az alsó 3 réteget bányászni, így legalább kétszerannyi balrogszarv kinyerhető ugyanannyi idő alatt. 49. szinten már húzós ráhajtani, de azért szerintem még úgy is behozható a dolog, max. 52 szintre lesz meg mindenkinek.

Mindenesetre, a bányák kitermeléséhez egy szem argumot nem kell költeni, és ha van egy kis peched, azért azt ki lehet egyensúlyozni. Ettől függetlenül, ha akarjátok, kitalálhatunk vmit, pl. hogy lehessen a boltban balrogszarvat venni, kérdés az nem öli-e meg teljesen a kihívást…
: 5.00
Majtika

21
Majtika title=
Re: Panaszok, vélemények
163. - 2020.05.29. 23:54:31 (Válasz Miklós #162 hozzászólására.)
Miklós, jó, hogy ilyen számokkal dobálódsz, de én pl nem tudom hányadik barlangnál vagyok, így azt sem tudom megmondani az általam eddig összes kibányászott 6 szav jó, vagy borzalmas... Ebből 2őt elvitt kaland (1 alap, +1 holoevent), 3at elvisz majd a kövi kaland, így marad 1 szarvam az új tárgyakra amiket majd megvehetem jövőhéten...
Így én elsőnek legalább 1 számlálónak örülnék ami megmondja hányas bányában vagyok?
Köszi.
: 5.00
ndavid

79
ndavid title=
Re: Panaszok, vélemények
164. - 2020.05.30. 00:05:52 (Válasz Miklós #162 hozzászólására.)
Balansz:
A játék elején komoly előnye volt az E sebzésnek, amire az volt a válaszotok, hogy megfordítottátok az erőviszonyokat. Azt gondolom, ennél lehetne jobb egyensúlyt kialakítani. Az "aki előbb támad, az nyer" problémára egyébként egy használható megoldás lehetne, ha nem csak a fegyvereknek lenne képességük, hanem az egyéb felszereléseknek is (pl. a páncél 20% eséllyel 2-szer annyi sebzést fog fel).

Bánya:
Az elején még jó lett volna a tanácsod, de minél előrébb tartunk a játékban, annál több bányászunk van. Most is nyílegyenesen lefele megyünk, de azt csak 1 bányász tudja csinálni. Addig mit csináljon a többi? Azok addig bányásznak mást, és így végeredményben majdnem annyit szedünk ki összesen, mint hogyha teljesen kitermeltük volna a bányát.
Érdekes lenne egy számláló, fogalmam sincs, hogy mennyi bányánál tartok. Ha az általad írt számokat nézem, akkor 25-29-re tippelek, amihez mérten a 34 szarv gondolom nem rossz. Viszont tudunk olyan emberről, akinek kétszer ennyi szarva van, és nincs meg neki az Ónix balrog.
Nem kell, hogy boltban lehessen venni, legyen ez egy különleges tárgy. Viszont ha ilyen erős, akkor törekedni kéne a szórás csökkentésére. A sima random nem mindig jó szerintem, az unalomig ismételt nagy számok törvénye nem életszerű. Korábban már javasoltam egy olyan mechanikát, ami módosítja az esélyt annak függvényében, hogy mennyire voltál szerencsés vagy szerencsétlen korábban. Ez egyébként nem csak a balrognál lenne jó, hanem pl. térkapunál is. A játékosok nem azért reklamálnak, mert hiba van a randomotokban, hanem mert hosszantartó negatív szériákat kapunk. Igen, ennek meg van az esélye, de ez komolyan rombolja a játékélményt (pl. ha garantálnál 1 balrogot bányánként, akkor kevésbé érezném pechesnek magamat még akkor is, ha amúgy kevesebb szarvat kapok az átlagnál).
: 5.00
Tifareth

20
Tifareth title=
Re: Panaszok, vélemények
165. - 2020.05.30. 00:17:01
Én azt érzem furának, hogy az első naptól fogva játszó, 200 napos karakterem rendelkezik 14 szarvval, a 102 napos, azaz alig több mint 3 hónapja indított karakterem pedig már 5 szarvval. A kisebb karaktereimnek mintha gyakrabban és több balrog "találódna" a bányában. Van valami módosító ezen, vagy tényleg ennyire nagy a random szórás? Vagy vannak szerencsésebb karakterek, és szerencsétlenebbek, mint az Ad&d-ben, csak nem tudunk róla?
: 5.00
Otoaak

82
Otoaak title=
Re: Panaszok, vélemények
166. - 2020.05.30. 00:22:50 (Válasz Miklós #162 hozzászólására.)
Nekem sok szarv ment el azon, hogy nincs socket a munkahelyen és emiatt nem tudtam megölni a balrogot.

Most, hogy már 5 és nemsokára 6 emberrel lehet bányászni már nincs igazán különbség a teljes kitermelés meg a balrog vadászat között (5 emberrel kb. 12 mező marad ki) amíg a vermelők elérik a bánya alját azok akik nem tudnak lefele ásni kiszedik a nem balrogos mezőket.

Szerintem ha valami argum nélkül is játszahtó ill. anélkül is működik az nem érdem hanem alap (kellene legyen).

Ha lényegesen olcsóbb lenne oldalt váltani (K-E) akkor szerintem az egyensúly kilengései sokkal kevésbé lennének zavaróak. Annyira sok tárgy nincsen 9 szintenként van 2 db, se kasztok se fajok se specializációk stb. nem kavarnak be én nem tartom reálisnak, hogy ezt ennyire nehéz dolognak állítod be, kb. csak tesztelésen múlik mennyire lesz jó az egyensúly amire vagy van idő vagy nincs, de az teljesen biztos, hogy egy ilyen egyszerű rendszerben nagyon pontosan be lehet/lehetne lőni az arányokat.
: 5.00
Ana

74
Ana title=
Re: Panaszok, vélemények
167. - 2020.05.30. 04:47:13 (Válasz Miklós #162 hozzászólására.)
Miklós, azóta nyílegyenesen lefelé bányászok, amióta elpötyögtetted, hogy milyen szerepet szánsz a balrogszarvnak. Nem azért ennyi bányát termeltem ki, mert kitermeltem egészen, és nem is azért, mert hetekig nem csináltam. Dolgozom. Munkahelyről pedig nem tudok belépkedni, így csak akkor tudom indítani, ha otthon vagyok, és éppen nem alszom, vagy nincs dolgom épp, amikor lejár. És ehhez nincs még argumért megvehető tár sem, hogy fogjanak hozzá másik mezőhöz, ha végeztek.

És akkor arról még nem is beszéltem, amikor zsinórban három bányából nem is jön balrog. Nem hogy 2,3, hanem EGY SEM.

Lehet a játékot hibáztatni, ha olyan kihívást állít, ami nem az. Mert az nem az, hogy hozzájutok-e olyan dolgokhoz, ami hónapokra meghatározza a játékminőségemet és totális random, hogy kapok-e eleget, vagy sem. Ráadásul előre jeleztük, hogy ezzel baj lesz, nem egyszer, nem kétszer. Az, hogy majd egyszer ki tudom egyensúlyozni, (erre nem látok semmiféle garanciát egyébként még most sem, pláne hogy hónapok óta azt a taktikát követem, amit leírsz, mégsem vagyok beljebb) mire a többiekről lekopik a cuccok adta brutális előny, hát kösz, morzsákat meghagyom a hangyáknak.

E-K

43-as szinten bejött a drónvezérlő a csuklócuccra, ami addig koedukáltan E és K volt egyaránt, ott kizárólag K-ra lett jó. Az E nem kapott kompenzációt egyik slotra sem. 49-en bejött egy csak argumos K fegyver. E-re semmi. Itt már egy drónvezérlő és egy fegyvernyi előnybe került a K. 50-en jött egy újabb argumos (és balrogszarvas) burtális K fegyver, és egy durva K-s kesztyű (balrogszarvért). Cserébe az E megkaphatta 7 szint után a csuklócuccát (balrogszarvért) és egy épphogyelmegy fegyvert (balrogszarvért).
Ez olyan messze van az egyensúlytól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Újra megkérdezem, ezek így maradnak?
: 5.00
sasa

22
sasa title=
Re: Panaszok, vélemények
168. - 2020.05.30. 06:42:16
Valóban nem siettem a bányákkal,mert a legoptimálisabban termeltem ki őket,de folyamatosan csináltam.Mondjuk én napi 2szer tudtam indítani termelést.Csak egyforma bónuszos terméket bányásztam mert úgy gondoltam az a legoptimálisabb,nem tudtam mennyi termékre lesz később szükség hisz a játék készítői mindenből kurva nagy titkot csinálnak!
Persze nincs nagy hátrányom belőle csak az állandóan törléssel fenyegetőző Ugabuga(ha nem lesz az a fejlesztés amit ő akar)1 lövéssel tünteti el a komplett csapatomat!Szerintem ez egy vicc,és a balrogszarvakkal felzárkózás lehetősége is ki lett így lőve nekem.Persze persze tudom hónapok kérdése és behozhatom csak épp addigra már egy fillért sem fog érni ez a felszerelés a következő miatt lennék hátrányban.
Sajnálom hogy időt és pénzt áldoztam erre a játékra.Uga megmutatom hogy kell törölni,nem csak zsarolni meg fenyegetőzni vele.

További jó játékot kívánok mindenkinek!
Üdv:Fitzlovag
: 5.00
puszedli

110
puszedli title=
Re: Panaszok, vélemények
169. - 2020.05.30. 10:05:06
Egyelőre még csak pár ember szembesült az 50-es szinten elérhető tárgyakkal, és már meg is történt sajnos az első karaktertörlés.

Most még csak azok írták le a véleményüket, akiknek időben lettek 50-es embereik, ezek után fognak jönni még azok, akik:
1. Túl erős az embereiknek a Balrog és hiába jönne elég, nem tudják legyőzni. Ehhez későn mondtátok (és csak a chaten olvastam), hogy bányaszint+5 a Balrog szintje, most már hiába hagynám abba a bánya fejlesztést, sokára érnének fel hozzá az alkalmazottak.
2. Későn lett 50-es emberük. Még nem jutottam el az 50es vendégházig, de 5k-10k körüli narancs ércről van szó. Ezt lehetetlen összeszedni azoknak, akik lecsúsztak a szintkorlátról, és nem tudtak narancs ércet farmolni.

Az, hogy random jön a Balrog, az oké lenne mindaddig, amíg ez a random kiegyenlítődik akkorra, amikorra a legnagyobb szükség lenne a szarvakra, azaz 50. szintre jöjjön mindenkinek ugyanannyi.
: 5.00
Miklós

447
Re: Panaszok, vélemények
170. - 2020.05.30. 11:06:24
Majtika: 7. bányánál tartasz, szóval jah, neked ez tényleg nem volt prioritás.

egy használható megoldás lehetne, ha nem csak a fegyvereknek lenne képességük, hanem az egyéb felszereléseknek is (pl. a páncél 20% eséllyel 2-szer annyi sebzést fog fel).

Ez nem lenne rossz ötlet, de ne felejtsd el, hogy számos képesség csökkenti a sebzést, tudod azt is módosítani, amit te kapsz, és azt is, amit ellenfeled okoz. Szóval ez a hatás megvan azért. Arra pedig nagyon oda kell figyelni, nehogy átessünk a ló túloldalára, és jöjjenek a 15 körös döntetlenes csaták. A későbbi felszerelések egyébként vmivel több védelmet adnak, és ahogy a szakértelmeknél látod, vannak apró balanszolások, de ezzel óvatosan kell bánni.

A szerencsét egyébként lehetne használni ilyen dolgokra is elvben, de a játékban nagyon sok helyen van random, nem lehet minden egyes randomhoz esélykiegyenlítőt rendelni. És ahogy látod, ebben a konkrét esetben annak van kevés balrogszarva, aki kevés bányát csinált. Amíg mész le nyílegyenesen a bányában, nyilván a többi bányásszal mész azért oldalra, de amikor elérsz a legalájára, akkor már mindenki oldalra megy. Igy szerintem a bányát kb. harmadannyi idő alatt ki lehet termelni.

Tifareth: amíg néhány bányánál tartasz, addig számít a szerencse, 20 bányánál már nem igazán.

Otoaak: Socket-balrog. Ebben igazat adok neked. Erre tényleg kéne egy mechanizmus, hogyha socket miatt elvész a balrog, akkor azt a valahogy visszaadjuk, fel is írom. Könnyebb, egyszerűbb váltás: ebben is van valami, esetleg vmi tárgy, ami csak a k-támra és e-támra rakott pontokat cseréli meg, ezek jó ötletek, köszönöm!

Ana: ezt megértem, ha valaki ritkábban tud belépni, akkor valamivel kevesebb bányája lesz. Mondjuk amit írtam a fenti számolásnál (20 bánya casual játékos) ott napi átlagos 2-3 bányára nézést értettem, talán azért az nem vészes. Nektek, és mindenkinek, aki hasonló cipőben jár, azt tudom ajánlani, hogy amíg 50. szinten vagytok, berakunk balrogszarvat a boltba argumért megvehetőre. Mielőtt bárki felháborodik ezen – az argumnak elvileg pontosan ez a „legbékésebb” felhasználási célja, ha nincs elég időd foglalkozni valamivel, vagy nem optimálisan csinálod, akkor is legyen esélyed felzárkózni. A másik alternatíva, ha a bányába rakunk egy gyorsítási lehetőséget, amivel egy adott mező bányászását rögtön be lehet fejezni 1 argumért akkor, ha valaki az átlagos kibányászott bányákhoz képest jelentős elmaradásban van. Az utóbbi talán korrektebb, mint a direkt szarvvásárlás. De csak akkor lehet szó erről, ha ti, játékosok egyetértetek ezzel, az is, akinek hiánya van, meg az is, akinek megvan már.

Puszedli: Ez amit írsz, hogy ill. amit ndavid is javasolt, hogyha valakinek kevés balrogszarv esik, akkor nőjön meg az esély, jó ötlet. De mivel 50. szintnél járunk, ez már késő tűzoltás lenne, és nem is igazán oldaná meg a helyzetet, mivel akinek kevés balrogszarva van, az nem azért van, mert szar a random, hanem mert kevés bányát túrt ki. Érdekes egyébként ez a hozzáállás a randomhoz. Én amióta az eszemet tudom, játékokkal játszom, és a véletlen része ezeknek a játékoknak, kalkulálni kell velük, enélkül nem lenne játék. Ha valahol nincs szerencséd, és ezért több időt / energiát kell valamibe ölnöd, akkor megteszed, persze bosszankodsz picit, de úgyis tudod, hogy máshol meg neked lesz szerencséd. De én még életemben nem láttam olyat, hogy egy játékban azért lobbiznának, hogy szűnjön meg a szerencse, mindenki mindenből ugyanannyit, ugyanannyi idő alatt kapjon meg. Meg hogy az 1000-es erősségű játékos mindig le tudja győzni a 999-es és hasonlók. Folyamatosan kapok ilyen kéréseket, és sok helyen a szerencse szerepe messze kontrolláltabb, mint más játékoknál, de higgyétek el, teljesen kiirtani a szerencsét egy játékból nem lenne jó, ez a sava és borsa. Aki úgy érzi, peches a barlognál, menjen rá jobban az alsó rétegre a teljes kibányászás helyett, ezt már sok-sok hónappal ezelőtt is leírtam.
Fiztlovag törléséről pedig, l. amit fent írtam, szó nem volt itt hatalmas pechről, egyszerűen csak nagyon keveset bányászott. És azt zárójelben teszem hozzá, hogy itt azért alapvetően ingyen játszó játékosról van szó, aki folyamatosan, megállás nélkül szidta a játékot. Számára a pohár mindig is ¾ részt üres volt, sosem vallotta be, hogy ha 7 hónapon keresztül napi több órában játszik egy játékkal, akkor azért lehet, hogy tetszik neki, és ha anyagi támogatást nem is, legalább 1-2 jó szót megérdemelnének a játék készítői. Az ilyen játékosok előbb-utóbb mindig törölnek, inkább, mint hogy bevallják, megszerették a játékot.
A narancs ércekről, ezeknek tényleg nincs sok jelentősége szerintem, egy picit feljebb tudod pumpolni a tárgyaidat. De ezek a lila cuccok ugyanúgy elavulnak majd, talán még hamarabb, mint a robotok.
: 5.00
Ana

74
Ana title=
Re: Panaszok, vélemények
171. - 2020.05.30. 15:37:54
Miklós, azonnal szóltunk. Azonnal, amint elmondtad, hogy mi a terv a balrogszarvval. Mondtuk hogy nem jó, túl nagy a random, túlságosan esetleges tárgy ez egy ekkora dologhoz. Beírogattuk a chatre, kinek mennyi van, a különbségek üvöltöttek. Ott voltál, láttad.
Tehát nem most kellene tűzoltani. Valóban figyelned kellett volna ránk, nem pedig csak mondani, hogy figyelemmel kíséred a szarvhoz jutási esélyeket, hanem közbelépni. Még időben.

És akkor lássuk, mit ajánlasz.

Vegyük meg argumért. Én erre még azt mondom, hogy nekem három kell az E-s készlethez, három emberre, (hat helyett, ha már felhúztuk a másodcsapatot is 50-re, de így minek?) én még csak-csak megvenném, még ha átkozottul rossz szájízzel is, pont azért, mert hónapok óta mondjuk, hogy nem jó, és maguk a cuccok is horrorárba kerülnek. És akinek tizen+ hiányzik?

Azonnali bányászás egy argumért.
Na látod, ez az, amit be kellett volna tenned, amikor szóltunk, hogy ezzel nagy baj lesz. Nem most. Mert mostmár késő a mai-holnapi 50-eseknek. Az még mindig csak ugyanannyi esély a balrogra, mint eddig, és ha elparittyázok 10+ argumot a nagybüdös semmire, és mászhatok le a következő bánya aljára, akkor mire összeszedem a kellő mennyiségű szarvat, a szerencsésebbek kinövik a szóbanforgó cuccot.

A Fitzlovagról szóló értekezésedet inkább nem minősíteném, mert az sem lenne szép.
: 5.00
Ugabuga

36
Ugabuga title=
Re: Panaszok, vélemények
172. - 2020.05.30. 16:49:59
Érdekes a leírtakat olvasni, nekem pont az ellenkezője a megélésem. Szerintem túl egyszerű volt a lvl 50 es lila cucc megszerzése, egy ritka cucc legyen ritka.
Sokkal szerencsésebb lett volna, ha csak hosszú farmolás után lehet megszerezni 1-2 darabot, és akkor van lehetőség taktikázni is, de így hogy gyakorlatilag az azonos ligában lévők (értsd mindenkinek van 3-4-5 olyan ellenfele akivel igazából versenyzik, és ahhoz képest számít az ha valami minimális előnyt el tudsz érni) copy paste ugyanabban lesznek (akik elől voltak eddig is, mindenki full lilába, aki hátrébb az meg hiányos setben). Ergó, értéktelen a cucc, mert másnál is ugyanaz lesz. Ha játszottatok már nemzetközi mmo játékkal, mindegyikben igaz az hogy a ritka cuccok hosszú hónapok farmolása, grindelése után elérhetőek, így tényleg értékesek is azok a tárgyak, és sokkal nagyobb sikerélményt ad ha megszerzed.
Amit írtatok, gyakorlatilag elvárjátok hogy mindenki meg tudja venni a full lila setet ha lvl 50 re ér, ennek mi értelme? Minden játékban előrébb van az aki többet játszik/költ/szerencsésebb/ügyesebb, nem várható el, hogy az ugyanott tartson aki fele annyit játszik/költ/szerencsésebb/ügyesebb.

Én pont annak örültem volna, ha többet számít a szerencse, vagy hogy mennyi időt töltesz farmolással, és kemény küzdelem árán szerezhető meg valami.
Pont ezért nem is foglalkozom már a játék kompetitiv részeivel (aréna/robot aréna/autóverseny), csak farmolok céltalanul, mert ami elvileg egy kemény küzdelem eredménye, hogy első vagy bármelyikben, a reward annyira marginális, hogy nem éri meg az erőfeszítést. Sajnos a játék előrehaladásával ami lvl 20 on még érték volt, most már 1 óra alatt letermeled, miközben autóversenybe egy héten keresztül ügyesnek kell lenned, hogy elől végezz.
: 5.00
Ana

74
Ana title=
Re: Panaszok, vélemények
173. - 2020.05.30. 17:05:30 (Válasz Ugabuga #172 hozzászólására.)
Nemzetközi játékokban azért általában tudod, hogy miért farmolsz hosszú hónapokig. És nem farmolsz, hogy aztán majd kiderüljön, hogy miért is, és mennyit ért az addigi farmolásod.

Akinek megvan a full, az könnyen mondja, hogy miért legyen meg mindenkinek, legyen meg csak a szerencsésebbeknek (?) többet fizetőknek, többet játszóknak. Valahogy nem voltál annyira elégedett és kihíváskereső, amikor a K volt harchátrányban, hanem itt követelted a javítást, amit meg is kaptál.
: 5.00
Ugabuga

36
Ugabuga title=
Re: Panaszok, vélemények
174. - 2020.05.30. 17:22:41 (Válasz Ana #173 hozzászólására.)
Es miert is legyen meg mindenkinek? Csak mert jar? En azt mondtam hogy annak orultem volna ha nekem sincs meg, max 1-2 amit meg tudok szerezni. Amugy rajtam kivul 10+ ember full lilaba lesz lvl50 en, szoval ha 10 embernek sikerult a tobbieknek is adott volt a lehetoseg.
Nem voltam elegedett es at is valtottam e fegyora, van megoldas. Utana vissza k fegyora. Nem miattam lett valtoztatva.
: 5.00
Ana

74
Ana title=
Re: Panaszok, vélemények
175. - 2020.05.30. 17:40:50 (Válasz Ugabuga #174 hozzászólására.)
Annak én is örültem volna, ha első szinttől ott lebeg a szemem előtt, hogy 50-es szint, xy vért, ár: ennyi. Akkor ahhoz szedelőzködöm. Annak még jobban örültem volna, ha nem egy egy hónapos "ablak" nyílik a nagy köveket kiütni, hanem ez mindenkinek lehetőség lett volna, mert ez így lehetetlen helyzetbe hoz mindenkit, aki nem ért oda, miközben hülyeségeket beszélünk felzárkózásról. És mielőtt nyafogásnak gondolod, én odaértem.

Igen, azért legyen meg, mert jár. Az meg nem járja, hogy egy ilyen randomdolog miatt ekkora hátrányba kerüljünk.

Azt viszont még te sem hiszed el, hogy nem miattad lett módosítva. Csak mi nem tudunk nembalrogszarvról balrogszarvra váltani.
: 5.00
Hannibal

3
Hannibal title=
Re: Panaszok, vélemények
176. - 2020.05.30. 17:56:26 (Válasz Ugabuga #172 hozzászólására.)
Hát, azt nem nevezném kőkemény farmolásnak senki esetén hogy kicsattintod a bankkártyád és megveszed mindenből a legjobbat. Ezt hívják úgy, hogy pay2win, csak Miklós nincs tisztában a fogalmakkal és tagadja hogy a játék az lenne
Az átlag mmo-kban is megvan ennek az embertípusnak a megfelelője: az, aki fizet golddal azért hogy más játékosok carryzzék a fenekét az olyan instákon vagy raideken, ahol ők maguk labdába se rúgnának, de azért az epic felszerelés az kell. Aztán kiállnak a főváros főterére pávázni az epic vértben, mert nekik már megvan, nem baj hogy csak annyit tettek érte, hogy lefizettek jobb játékosokat, hogy vigyék őt végig az instán.
Itt AC-ben meg nem kell mást tenni, csak fizetni azért, hogy mindened a legjobb legyen, ennyi. Nyilván ettől nem lesz érced chipekre, szóval igen, bányászni néha mégis kell.
De ha ez a kőkemény farmolás, hogy elindítod a bányászokat naponta... az fura.
És igen, nem túl nagy a reward a kompetitiv részeken (meg a győzelmet se lehet megvenni pénzért, max a jobb autókat) tehát nem csinálják már annyian, mint rég... Azért ez szerintem elég beszédes.
Aki valóban szereti a kihívást, fejlődést, versenyt, az nem szalad el a verseny elől csak mert nem tudja megoldani a győzelmet hitelkártyával.
: 5.00
Endyr

599
Re: Panaszok, vélemények
177. - 2020.05.30. 19:17:06 (Válasz Miklós #170 hozzászólására.)
Annyit tennek hozza kiegesziteskent, hogy nem letezik olyan, h csak lefele mesz es nem banyaszod ki a banyat. Talan 20as szinten meg volt ilyen, de itt mar nem.
5 banyaszo emberrel fixen kibanyaszok minden kockat, mire az also 3 sort sikerul mind felderitenem, szoval lenyegeben csak egy fajta haladasi sebesseg van mar honapok ota.
: 5.00
Ana

74
Ana title=
Re: Panaszok, vélemények
178. - 2020.05.31. 09:24:41 (Válasz Miklós #170 hozzászólására.)
Nekem még annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy szerinted tök reális a 21 szarvam 18 bányából.

Szerintem meg 18-2 első, azaz 16 bányából 2,3-as bányánkénti balroggal 36,8, vagyis az itteni kerekítési szabályok szerint 36 szarvat kellett volna szereznem. A legelsőt elszalasztottam, mert csak pislogtam rá, hogy ez meg mi? Ötöt elvettetek kalandokra, ami különösen szenzációs ötlet egységesen mindenkitől elszedni egy amúgy is kaka egyensúllyal eső holminál. Akkor még mindig csak ott járunk, hogy 30. Ehhez képest szerinted jó a 21?
: 5.00
Laca

15
Laca title=
Re: Panaszok, vélemények
179. - 2020.05.31. 11:01:05
Javaslat: A balrogot fogni kalandba a végére tegyetek be egy balrogszarv jutalmat, mondjuk 20% eséllyel jutalomként. Vagy valami megkötéssel, hogy csak az kaphat bónusz szarvat akinek valamennyitől kevesebb van, vagy valamilyen arány alatt van a szarv-állománya. Akinek kevés van, elkölthet egy csomó zent és pörgetheti csak azt az egy kalandot.
Csak ezt minél gyorsabban beállítani, mert talán még most nem késő korrigálni a rossz randomot kifogókat...
: 5.00
Miklós

447
Re: Panaszok, vélemények
180. - 2020.05.31. 21:57:34
Ana: Szó nincs arról, hogy „túl nagy a random”. A randomnak csak akkor van bármi szerepe, ha 3-4x dobunk összesen, és azon múlik minden. Itt mondjuk 5-600 dobásról volt szó. Semmi nem múlt a randomon, csak azon, hogy volt, aki kevesebbet foglalkozott a bányával, mint például te is. Ezt nagyon sokszor leírtam már, hogy nyitottak vagyunk a javaslatokra, ötletekre, szívesen bevonunk titeket a fejlesztésbe: de ez sosem fogja azt jelenteni, hogy a játékosok döntsék el, milyen mértékű erőfeszítésért milyen jutalom járjon, ehhez sajnos túl elfogultak vagytok Szó nincs itt tűzoltásról, meg mi megmondtukról meg effélékről. Egyszerűen csak szeretnék segíteni, hogy mindenki boldog legyen, azért zajlik itt ez a párbeszéd. És persze teljes lehetetlenség akár itt, akár bármilyen „nemzetközi” játékban sok-sok hónappal előre kéne mindenkit tájékoztatni arról, hogy milyen erőforrásból mennyit kell legyűjteniük ahhoz, hogy mindig mindenhez tökéletesen, optimálisan hozzá tudjanak jutni. Ha 1. szinten közölném veled, hány balrog szarvra lesz majd szükséged 50. szinten, meg még 300 hasonló infót, az kb. azzal lenne egyenértékű, mintha valakinek az egyetem összes napján előre el kéne olvasnia A bányászatgyorsítás témáját megnézzük kedden, mennyire nehézkes megoldani. Kalandba berakni balrog szarvat jutalomként, ez is érdekes ötlet, de akkor ez nem egy könnyű kaland lesz, és biztos hogy gyorsabban megvan, akár holnapra is, megnézem, mit tehetek.

Hannibal: a pay-to-win fogalmát már ezen a fórumon is tisztáztuk szerintem, de számos google keresés is elmagyarázza neked. Persze ettől még aki nem fizet semmit, ugyanúgy pay-to-win-nek fog nevezni minden játékot, ahol lehet fizetni, és ugyanúgy nincs értelme vitázni vele, mint Jehova tanújával.

Ugabuga: egyetértek, szükség van olyan dolgokra, amiket csak nehezen lehet megszerezni, nincs meg mindenkinek. A jövőben akarunk majd olyan erőforrást, amelyet toplista első 3 kaphat majd, és ezt lehet majd egyedi relikviákra beváltani.
: 5.00